GREEN SMOOTHIE - AZ ÉLTETŐ ZÖLDEK

YoutubeFacebook

Hogyan jött az ötlet a Sóker Zöldturmix Sóbár megnyitására, mióta működtök és mennyien viszitek az üzletet?

Tavaly a kezünkbe került Viktoria Boutenko, A nyers élet csodája című fantasztikus könyv. Hamarosan be is szereztük otthonra az első RevloBlend turmix gépünket és minden reggel zöldturmixal indítottuk a napot. Nem csak mi felnőttek, hanem 3 gyermekünk is nagyon szívesen fogyasztotta/ja minden reggel ezt a tömény frissességet. Hamarosan saját magunkon is megtapasztaltuk a pozitív változásokat, melyek közül a legszembetűnőbb a megnövekedett vitalitás és a kevesebb alvásigény volt. Elkezdtünk kísérletezni az ízekkel, különböző recepteket kreáltunk, minden napra más íz világgal. Ekkor elhatároztuk, hogy a már meglévő Kristáysó barlangunkat és életmód központunkat kibővítjük a Zöldturmix bárral is. Így 2014 őszén megnyitottuk Sóker Zöldturmix Bárunkat. Lényegében családi vállalkozás vagyunk a feleségem kreálta és kreálja a recepteket és készíti a zöldturmixokat, én pedig a só dekorációt, az építési munkákat illetve kristáylsó barlangot vezetem.

Mi a koncepciótok? Kínáltok-e palackozott leveket is? Milyen alapanyagokat használtok?

A koncepiónk, hogy itt az idő a reggeli pirítóst illetve péksüteményt egy sokkal tartalmasabb, egészségesebb reggelire cserélje mindenki. Hiszen aki naponta legalább 0,5 l zöldturmixal indítja a napját az nagyban hozzájárulna az egészsége megőrzéséhez illetve jobbá tételéhez, valamint életminősége javításához! A reggeli a legfontosabb étkezés, amely meghatározza a napi energia szintet, a teljesítményt és a koncentrációs képességet, vagyis az egész napot. Ha zöldturmixokkal egészítjük ki étrendünket, szervezetünket lúgosan és egészségesen tarthatjuk! Nagyon fontosnak tartjuk a jó szülői mintát, hiszen ha mi felnőttek azt a példát mutatjuk, hogy zöldturmixal indítjuk a napot akkor a gyermekeink is ezt a mintát fogják követni. A mai gyerek, no persze a felnőttek többsége is, szinte alig eszik nyers zöldséget, gyümölcsöt. Ha reggel megiszik a gyermek 2,5-3 dl zöldturmixot azzal szinte egész napra letudta a zöldség, gyümölcs adagját!

Csak 100% BIO alapanyagokat használunk a zöldturmixok készítéséhez illetve forrásvizet a turmixolás megkönnyítéséhez. A zöld levelűeknél (a gyümölcsöknél is) nagyon fontos, hogy BIO alapanyagot használjunk a turmixolás során, hiszen sokan tudják és hallották már, hogy a zöldekben rengeteg nitrit tud felhalmozódni a műtrágyázás miatt. A magas fordulatszámon való turmixolás során a méreganyagok nagyon könnyen kioldódnak a gyümölcsökből és a zöldekből, ezáltal nem hogy jót tennék a szervezetünknek, de még mi magunk mérgeznénk azt!

Bárunkban minden nap frissen készített zöldturmixokat árulunk, amelyhez semmiféle tartósítószert illetve adalékanyagot nem adunk. Éppen ezért a zöldturmixok, természetesen hűtőben tárolva 3 napig tarthatóak el. A zöldturmixok 3 féle csomagolásban (2,5 dl, 0,5 l, 1l) kaphatóak műanyag újrahasznosított üvegekben.

Melyek a főbb termékeitek, specialitásaitok, miben kínáltok mást, mint a többi lébár?

A nálunk megvásárolt turmixok mindegyike Zöldturmix. Mit is jelent ez? A turmixok 60% zöld levelű és 40% gyümölcs. Mi nem préselt leveket avagy juice-kat árulunk, hanem nagy fordulat számú turmixgéppel készült green smoothie-kat. A zöld turmixok a préselt levekkel ellentétben teljes élelmiszerek, mivel rosttartalmuk megőrződik! Felszívódásuk szó szerint már a szájban elkezdődik. A rostok fogyasztásának elsődleges célja a kiválasztás. Az elégtelen rostfogyasztás a korai öregedés legfőbb oka. Több fajta zöldturmixot árulunk, mindenki megtalálja a neki megfelelő íz világot. Nagy hangsúlyt fektetünk a zöld levelek változatosságára. Minden turmixunk más, más zöld levelűből készül és természetesen a gyümölcsök is minden turmixban mások.

Létrehoztunk egy nagyon kedvelt úgynevezett 21 napos zöldturmix kihívást. Ebben a 21 napban napi 1 l zöldturmixot fogyasztunk el. Mindenki maga dönti el a kihívása lényegét. Van, aki méregteleníteni, lúgosítani, böjtölni avagy fogyni szeretne ebben a 21 napban. Nagyon odafigyelünk, hogy a hét majdnem minden napján más zöld levelűt és különböző íz világot adjunk a vásárlóinknak. Azt tapasztaljuk, hogy aki végig csinált a 21 napot az visszatérő vásárlónkká válik. Ettől jobb visszajelzés azt hiszem nem is kell.

Elsősorban kik azok akik hozzátok járnak? Az egészséges életmód egyre nagyobb térnyerésével párhuzamosan terveztek-e bővülést?

A vásárlóink köre nagyon széles idősebb, fiatalabb, gyermek mindenki szívesen fogyasztja a zöldturmixainak. Először mindenki kicsit félve kóstolja meg, de a hatás mindig ugyanaz, hogy nem is gondolták volna, hogy ez ilyen finom. Nagyszerű hatásokat lehet elérni pl. a versenyszerű sportolók esetén a napi zöldturmix fogyasztásával. Növeli a teljesítményt, az ellenálló képességet és az izomzat is átalakul. Számukra egy speciális edzés utáni természetes protein bombát is készítettünk.

Az a hosszú távú célunk, hogy minél többen fogyasszák a zöldturmixokat, akár úgy hogy nálunk vásárolják meg akár úgy, hogy otthon elkészítik. A lényeg, hogy mindenki megtapasztalja a zöldturmixok jótékony hatását. Hiszen nem hiába hívják az élet italának!

Sóker logo

Zöld turmix cím
SÓKER SÓBARLANG ÉS ZÖLDTURMIXBÁR

MOZSÁR UTCA 7.
BUDAPEST - VI. KERÜLET

Zöldturmixbár nyitvatartás
HÉTFŐ-PÉNTEK: 10.00-20.00
SZOMBAT: 10.00-16.00
VASÁRNAP: ZÁRVA
email ikon
info ikon
sóbarlang programok
www.kristalysobarlang.hu

webáruház
www.soker.hu

sótégla, építés
www.sotegla.hu

Sóker Zöldturmix Bár © 2015