GREEN SMOOTHIE - AZ ÉLTETŐ ZÖLDEK

YoutubeFacebook

Nem is gondolnánk, hogy 10 dkg-nyi római saláta elfogyasztásával  napi K vitamin szükségletünk másfélszeresét, A vitamin szükségletünk 58%-t, C vitamin szükségletünk 45%-t vesszük magunkhoz. Ezenkívül magas a folsav, mangán, króm, potászium, B1, B2, B3 és B6 vitamin tartalma is. Fogyasztásával jelentős mennyiségű rostot is beviszünk szervezetünkbe, ugyanakkor kalória tartalma nagyon alacsony (15,68 kalória).
C-vitamin, betakarotin tartalma együtt dolgozik a koleszterin oxidációjának a megelőzésén, mivel az oxidált koleszterin válik ragadóssá és zárja el az erekben a vér áramlásának az útját, ha ezt megelőzzük, távol tartjuk magunktól az infarktus veszélyt.

Magas rost tartalma segít eltávolítani a vastagbélben felhalmozódott epe sókat, ezáltal újabb epe termelésére serkenti a szervezetet, ami még több koleszterin lebontásával jár. Folsav tartalma segít átalakítani az erekre káros homocysteint jótékony vegyületekké. Magas potászium tartalma pedig a vérnyomás csökkentésében játszik szerepet. Magas K vitamin tartalma segíti a csontritkulás megelőzését. Kísérletek azt is bizonyították, hogy a K-vitamin megakadályozza az ideg sejtek oxidációs elhalását ezért eredményesen használható az Altzheimer betegség gyógyításában, megelőzésében. Sőt bizonyos máj és prosztata daganatok esetében is bizonyított a jótékony hatása.

 

Sóker logo

Zöld turmix cím
SÓKER SÓBARLANG ÉS ZÖLDTURMIXBÁR

MOZSÁR UTCA 7.
BUDAPEST - VI. KERÜLET

Zöldturmixbár nyitvatartás
HÉTFŐ-PÉNTEK: 10.00-20.00
SZOMBAT: 10.00-16.00
VASÁRNAP: ZÁRVA
email ikon
info ikon
sóbarlang programok
www.kristalysobarlang.hu

webáruház
www.soker.hu

sótégla, építés
www.sotegla.hu

Sóker Zöldturmix Bár © 2015