GREEN SMOOTHIE - AZ ÉLTETŐ ZÖLDEK

YoutubeFacebook

Zöld levelek

Sajnos ebben a rohanó és egyre inkább felgyorsult világban nagyon kevesen esznek nyers zöldféléket! Pláne nem leveleket! Nagyon sokan nincsenek tisztában a zöldségek evésének fontosságával, még kevesebben ismerik a különbséget a különféle zöldség részek között. A zöldségek legértékesebb része a levél, amely tápanyag összetételben jelentősen különbözik a termés illetve a gyökér résztől. A gyökérzöldségek levele is fogyasztható, sőt olykor magasabb az ásványi és vitamin tartalma, mint magáénak a gyökérnek!

A levelek legfontosabb és másban nem található összetevője a Klorofill, amely igen erőteljes méregtelenítő és lúgosító hatású. A levelek további jellemzője, hogy magas ásványi anyag tartalommal rendelkeznek, kivétel nélkül mindegyiknek igen magas a kálcium tartalma! Másik fontos különbség, hogy a levelekben ugyan nincs keményítő, amely viszont a gyökerekben pl. van. A változatos és egészséges táplálkozásban napi szinten kellene zöld leveleket fogyasztani. Nagy részük kiváló emésztést helyreállító, lúgosító, béltisztító és gyomor regeneráló.

Készítettünk egy kis összefoglalót arról, hogy melyek a leggyakoribb és legfontosabb Magyarországon is termő és beszerezhető zöldek.

Sóker logo

Zöld turmix cím
SÓKER SÓBARLANG ÉS ZÖLDTURMIXBÁR

MOZSÁR UTCA 7.
BUDAPEST - VI. KERÜLET

Zöldturmixbár nyitvatartás
HÉTFŐ-PÉNTEK: 10.00-20.00
SZOMBAT: 10.00-16.00
VASÁRNAP: ZÁRVA
email ikon
info ikon
sóbarlang programok
www.kristalysobarlang.hu

webáruház
www.soker.hu

sótégla, építés
www.sotegla.hu

Sóker Zöldturmix Bár © 2015